Gezocht: verhalen van slachtoffers en plegers van partnergeweld

Gezocht: verhalen van slachtoffers en plegers van partnergeweld
Partnergeweld komt voor bij alle etnische groepen, bij rijken en armen, bij hoog- en laagopgeleiden. Vrouwen en mannen die ervaringen hebben met partnergeweld praten om privéredenen hier meestal niet uitgebreid over met anderen. Sommige vrouwen en mannen durven wel uitgebreid te praten over partnergeweld, waardoor we steeds meer inzicht krijgen in de oorzaken van partnergeweld en hoe het voorkomen kan worden.

Omdat er weinig uitgebreid gesproken wordt over partnergeweld wordt er slechts in beperkt mate ervaringen binnen en buiten de privénetwerken uitgewisseld. Hierdoor hebben wetenschappers geen volledig zicht op wat zich in de privésfeer afspeelt. Maar hoe meer we weten over het geweld, hoe beter we het kunnen begrijpen en verklaren, hoe beter advies gegeven kan worden over hoe partnergeweld voorkomen kan worden. Daarom wil ik een wetenschappelijk boek schrijven over partnergeweld. Ik wil weten hoe het zover is gekomen dat mannen en vrouwen geweld tegen hun partner gebruiken binnen hun huwelijk of relatie. En hoe komt het dat sommige vrouwen en mannen in staat zijn om het geweld binnen het huwelijk te doen stoppen, terwijl andere vrouwen en mannen langdurig slachtoffer of pleger van partnergeweld blijven?

Gezochte respondenten
Voor het schrijven van een wetenschappelijk boek over partnergeweld ben ik op zoek naar verhalen en levenservaringen van vrouwen en mannen met geweld. Ik ben op zoek naar levensverhalen van de volgende personen:

 • Vrouwen die slachtoffer zijn van geweld door hun man.
 • Mannen die slachtoffer zijn van geweld door hun vrouw.
 • Vrouwen die geweld hebben gebruikt tegen hun man.
 • Mannen die geweld hebben gebruikt tegen hun vrouw.

Momenteel ben ik in het bijzonder meer op zoek naar Marokkaans-Nederlandse vrouwen en mannen die hun levenservaringen met partnergeweld willen delen. De tijdsduur van een gesprek kan variëren van één uur tot anderhalf uur. De levensverhalen worden anoniem verwerkt en alleen gebruikt voor wetenschappelijke doeleinden.

Contact
Wil je een gesprek over jouw ervaringen met partnergeweld en hierdoor een bijdrage leveren aan wetenschappelijke kennis, dan kun je hiervoor contact opnemen met socioloog Benaissa Hallich.
E-mail: b.hallich@rh-i.nl
Telefoon: 06-3450-4287

Reacties gesloten

 • Contact

   

  Benaissa Hallich
  b.hallich@rh-i.nl
  Tel: 06-3450-4287

   

  U kunt ook contact opnemen via onderstaande formulier.